Mai multe articole
Mai multe articole
Mai multe articole
 
Mai multe articole
Mai multe articole
Mai multe articole

Bugete

O planificare pertinenta a cheltuielilor si a veniturilor pe centre de cost si compararea ulterioara a acestora cu cele efectiv realizate este de un real ajutor pentru o analiza economica detaliata si pentru a mentine activitatea companiei in parametrii optimi.

Structurile de centre de cost se definesc in concordanta cu activitatea firmei dumneavoastra, in mod arborescent. Puteti repartiza cheltuielile si veniturile firmei pe centre de cost/venit si pe tipuri de cheltuieli sau venituri specifice activitatii desfasurate.

De asemenea puteti realiza repartizarea cheltuielilor si a veniturilor pe proiectele firmei, si astfel aveti posibilitatea de a urmari antecalculatia si postcalculatia pe fiecare activitate definita a proiectului.

Purtatorii de cost reprezinta a treia varianta prin care puteti evidentia cheltuielile si veniturile pe resurse si tipuri de resurse.

O cheltuiala sau un venit poate fi identificat in unul sau in toate cele trei tipuri de delimitari, in functie de necesitatile dumneavoastra. Situatia economica a centrelor de cost sau Detalii ale tipurilor de cheltuieli/venituri sunt doar doua dintre rapoartele care va ofera informatii centralizate, pe fiecare centru de cost. Analizand aceste rapoarte puteti observa daca, in final, respectivul centru de cost a fost sau nu profitabil.

Bugetul comparativ este o situatie cu ajutorul careia puteti sa analizati valorile bugetare in relatie cu valorile reale (efective) intr-un grid care va permite sa aplicati filtre, sa efectuati calcule sau sa exportati datele in alte formate de lucru.