Mai multe articole
Mai multe articole
Mai multe articole
 
Mai multe articole
Mai multe articole
Mai multe articole

Creste profitul prin optimizarea afacerii utilizand sisteme informatice integrate. Acum aceasta investitie este si scutita de la plata impozitului

creste profitul prin optimizarea afacerii utilizand sisteme informatice integrate. acum aceasta investitie este si scutita de la plata impozitului

Una dintre facilitatile oferite prin noul cod fiscal este matrializata prin scutirea de la plata impozitului aferent profitului reinvestit pentru achizitia de programe informatice. Aspect care a fost clarificat de ANAF in speta de mai jos:

 

Intrebare: Scutirea de impozit pe profitul reinvestit se aplică la o societate, care in anul 2016 reinvesteste profitul in producerea sau achizitia de programe informatice?

 

Raspuns ANAF: Potrivit Codului fiscal, profitul investit în echipamente tehnologice, calculatoare electronice şi echipamente periferice, maşini şi aparate de casă, de control şi de facturare, precum şi în programe informatice, produse şi/sau achiziţionate, inclusiv în baza contractelor de leasing financiar, şi puse în funcţiune, folosite în scopul desfăşurării activităţii economice, este scutit de impozit.

Conform pct. 11 din Normele metodologice date in aplicarea Titlului II din Codul fiscal, pentru profitul investit în calculatoare electronice și echipamente periferice, mașini și aparate de casă, de control și de facturare, precum și în programe informatice, scutirea de impozit se aplică pentru cele produse și/sau achiziționate și puse în funcțiune în anul 2016.

Fata de cele de mai sus, pentru profitul reinvestit pentru producerea sau achizitionarea de programe informatice puse în funcțiune în anul 2016 o societate poate beneficia de scutirea de impozit pe profitul reinvestit.

 

Baza legala :

Legea nr 227 / 2015 articolul 22 alin. (1)

Hotararea guvernului nr 1 / 2016 articolul pct. 11

Skyline ERP

Sistem informatic integrat conceput pentru gestiunea firmelor cu activitati de comert, productie si/sau servicii.

Info Contabil

Aplicatia de pe telefonul tau care te ajuta sa ai la indemana totul despre functionalitatea conturilor contabile.